• Dominicuskerk | za 23 sept | 22:00
Koop tickets

Duisternismis Dominicuskerk

Samen met de Dominicuskerk organiseren we een duisternismis waarin we de donkerte van de ziel verkennen en ontdekken hoe helend de nacht soms kan zijn. Door en met: Broeder Dieleman, Ramsey Nasr, Babeth Fonchie Fotchind, Sahar Shirzad, Eva Martens en Marjolijn van Heemstra.

Wij zijn hier gewend het donker te associëren met gevaar, met dat wat het daglicht niet kan verdragen. Maar er zijn culturen waarin het duister een tijd is voor genezing. Datgene wat wij vrezen – malend wakker liggen, wat ons ’s nachts zo vaak overkomt – wordt in zo’n cultuur juist aangemoedigd. Want in de nacht kun je pas de volle omvang zien van pijn, twijfel, verdriet. En pas dan, als je het ziet voor wat het werkelijk is, kun je ermee worstelen. En wie niet worstelt, transformeert niet. In de duisternismis onderzoeken we samen met onze gasten hoe het donker kan helpen bij een grote transformatie.

Over de Dominicuskerk
De historische Dominicuskerk is al jaren een plek waar geloven en tradities op een vloeiende manier samenkomen. Het is een prachtig gebouw waar de spirituele zoektocht van Amsterdammers centraal staat. Met de lichten uit, de kaarsen aan, het weerschijnsel van de goudgeverfde sterren op het plafond, is dit een magische ruimte.

Praktische informatie

Locatie: Dominicuskerk, Spuistraat 12 Amsterdam
Duur: 90 minuten

Credits
Met dank aan: (de vrijwilligers van) de Dominicuskerk

Scroll naar boven