• De Kleine Wereld | zo 24 sept
Koop tickets

Uitverkocht: Maan en Ster

Maan en Ster is een vervolg op het ramadanritueel van De Nacht-Wacht, waarbij we samenwerken met de moskee Al Houda en de Volkssterrenwacht Amsterdam.

In samenwerking met ARTIS en moskee Al Houda toveren we De Kleine Wereld om in een planetarium. We hebben het met deskundigen over de invloed van Arabische sterrenkundigen op de Islam en de wetenschap. ARTIS vertoont in het mobiele planetarium van NIC een show die de nauwe relatie tussen sterrenkunde en de religieuze praktijk binnen het Islamitisch cultuurgebied belicht. Daarna is er een uitgebreide Q&A en nagesprek, verzorgd door Massih Hutak.

Al sinds 2010 bezoekt Nova Informatie Centrum allerlei plekken met hun mobiele, opblaasbare planetarium. In de koepel worden mens en kind ondergedompeld in het heelal. De bezoekers zitten op kussentjes langs de binnenrand van het planetarium. Ze leunen met hun rug tegen de wand, en wanen zich eventjes in het grootsheid van het bestaan.

Het programma is ook geschikt voor kinderen, duurt ongeveer 25 minuten en herhaalt zich drie keer. De aanvangstijden zullen de stand van de zon volgen en worden om de gebedstijden heen gepland.

 

Helemaal uitverkocht helaas!

Zoek een ander event.
Scroll naar boven