• Vlinderidylle in sportparken Middenmeer en Voorland | vr 22 sept | 21:00
Koop tickets

Uitverkocht: Nachtbraken

Het ontdekken van de nachtelijke belevenissen van niet-mensen

Flirtende vleermuizen
We denken dat alleen wij – mensen- een uitgaansleven hebben in de nachtelijke stad. Elkaar ontmoeten op een terras of bij een concert. Maar wat denk je van flirtende vleermuizen en dansende nachtvlinders. Tijdens deze avond ontdek je, met ons programma Nachtbraken, dat er meer leven in de nachtelijke brouwerij is. En hoe waardevol de donkerte is voor de biodiversiteit.

Dieren spotten en sterren kijken
Met ervaren deskundigen, ecologen en enthousiaste vrijwilligers gaan we luisteren naar de nachtelijke liederen van vogels, bekijken we de schoonheid van nachtvlinders en spotten we de verscheidenheid van vleermuizen. Ook kijken we op welke wijze vissen en andere waterdieren de nacht doorbrengen. En weet jij wat het diner van een uil is? Ook dat gaan we ontdekken. Dit doen we – als het weer toelaat – onder een prachtige sterrenhemel, die we onder begeleiding van de Volkssterrenwacht kunnen bekijken.

Praktisch
Dit alles vindt plaats in de mooiste sportparken Middenmeer en Voorland op het terrein van de 1e Vlinderidylle. We starten rond 21:00u en rond 24:00 uur is het klaar. Het zou zomaar kunnen dat de nachtvlinderaars en de sterrenkijkers iets langer doorgaan. Mocht je eerder naar huis willen, dat kan altijd.

Dit programma is samengesteld en wordt uitgevoerd door het Stedelijk Groenpunt en Natuur, je Beste Buur in samenwerking met ANMEC.

Praktische informatie

Locatie: Vlinderidylle in sportparken Middenmeer en Voorland, Amsterdam-Oost.
Duur: 180 minuten. Het is mogelijk om eerder te vertrekken.
Leeftijd: 8+

Helemaal uitverkocht helaas!

Zoek een ander event.
Scroll naar boven