Corine Datema
Corine Datema
  • Amsterdamse bos | vr 22 sept en za 23 sept | 21:00 en 23:00
Koop tickets

Uitverkocht: Nachtwandeling Amsterdamse bos

Tijdens deze nachtwandeling trekken we met een kleine groep naar een van de donkerste randen van de stad. Om tussen de bomen en onder de sterren te merken hoe duisternis voor even het vertrouwde vreemd maakt, het bekende onbekend. Om langzaam te lopen, te ritselen met de egels, de nachtvlinders, de vleermuizen. Om waar te nemen hoe zonder zicht de wereld groter wordt. Want het licht laat je zien waar je bent, maar het donker maakt de wereld grenzeloos.

Er zijn tijdens het Amsterdam Dark Festival vijf verschillende nachtwandelingen. Met elke wandeling gaat een lokale nachtwachter mee die een verhaal vertelt over de plek en de mensen, dieren en planten die daar door de nacht bewegen. Elke nachtwandeling bestaat uit een live- en audiodeel. Het audiodeel is bij alle wandelingen op het Amsterdam Dark Festival hetzelfde, het livedeel en de natuur zijn op elke plek helemaal anders.

De nachtwandelingen zijn onderdeel van De Nacht-Wacht, opgezet door Marjolijn van Heemstra en Najat Kaddour. Lees meer over De Nacht-Wacht.

We vonden het geweldig bijzonder. Dat je zoveel kunt zien in het donker, dat de open plekken zo hel verlicht leken, dat de zachtjes heen en weer bewegende kruinen en gekromde boomstammen zo fijn, vertrouwd en geruststellend voelden. Dank dat we dit konden ervaren.

Publieksreactie nachtwandeling september 2022

Praktische informatie

Let op: Deze wandeling is in verband met de route alleen toegankelijk voor mensen die goed ter been zijn.
Locatie: We verzamelen om een kwartier voor aanvang op Bleekerskade 4, 1182 EA Amstelveen. Dit is de parkeerplaats in het Amsterdamse bos aan het einde van de Oude Karselaan. Let op: dit is een heel eind van de bekende ingang. Vertrek op tijd van huis zodat je de tijd hebt om te zoeken!
Benodigdheden: wandelschoenen en een lange broek. Zaklampen verboden.
Duur: 90 minuten
Na aanvang geen toegang.

Credits
Muziek: Roald van Oosten | Beeld: Corine Datema (ontwerp), Anneloor van Heemstra (beeldbewerking)

Helemaal uitverkocht helaas!

Zoek een ander event.
Scroll naar boven