Corine Datema
Corine Datema
  • Geuzenbos | vr 22 sept en za 23 sept | 21:00 en 23:00
Koop tickets

Nachtwandeling Geuzenbos

Tijdens deze nachtwandeling trekken we met een kleine groep naar een van de donkerste randen van de stad. Om tussen de bomen en onder de sterren te merken hoe duisternis voor even het vertrouwde vreemd maakt, het bekende onbekend. Om langzaam te lopen, te ritselen met de egels, de nachtvlinders, de vleermuizen. Om waar te nemen hoe zonder zicht de wereld groter wordt. Want het licht laat je zien waar je bent, maar het donker maakt de wereld grenzeloos.

Er zijn tijdens het Amsterdam Dark Festival vijf verschillende nachtwandelingen. Met elke wandeling gaat een lokale nachtwachter mee die een verhaal vertelt over de plek en de mensen, dieren en planten die daar door de nacht bewegen. Elke nachtwandeling bestaat uit een live- en audiodeel. Het audiodeel is bij alle wandelingen op het Amsterdam Dark Festival hetzelfde, het livedeel en de natuur zijn op elke plek helemaal anders.

De nachtwandelingen zijn onderdeel van De Nacht-Wacht, opgezet door Marjolijn van Heemstra en Najat Kaddour. Lees meer over De Nacht-Wacht.

Het was een boeiende wandeling! Sfeervol, donker. Van start tot finish indrukwekkend. Wij gingen verlicht naar huis. Smaakt naar meer. Dank!

Publieksreactie nachtwandeling juli 2021

Praktische informatie

Let op: Deze wandeling is in verband met de route alleen toegankelijk voor mensen die goed ter been zijn.
Locatie: We verzamelen een kwartier voor aanvang bij Broedplaats De Heining, Heining 149 t/m 159, 1047 AZ Amsterdam.
Parkeren: Je kunt je auto parkeren op het terrein van de Heining.
OV: Het is op het tijdstip van de wandeling niet meer mogelijk om met het ov te komen. Je kunt wel met het OV naar Amsterdam Sloterdijk en daar een OV-fiets nemen (25 minuten fietsen). Check vooraf goed of je op deze manier ook weer thuiskomt via 9292.nl.
Benodigdheden: wandelschoenen en een lange broek. Zaklampen verboden.
Duur: 90 minuten
Na aanvang geen toegang.

Credits
Muziek: Roald van Oosten | Beeld: Corine Datema (ontwerp), Anneloor van Heemstra (beeldbewerking)

Scroll naar boven