Corine Datema
Corine Datema
  • Klarenbeek | vr 22 sept en za 23 sept | 21:00 en 23:00
Koop tickets

Nachtwandeling Klarenbeek

Tijdens deze nachtwandeling trekken we met een kleine groep naar een van de donkerste randen van de stad. Om tussen de bomen en onder de sterren te merken hoe duisternis voor even het vertrouwde vreemd maakt, het bekende onbekend. Om langzaam te lopen, te ritselen met de egels, de nachtvlinders, de vleermuizen. Om waar te nemen hoe zonder zicht de wereld groter wordt. Want het licht laat je zien waar je bent, maar het donker maakt de wereld grenzeloos.

Er zijn tijdens het Amsterdam Dark Festival vijf verschillende nachtwandelingen. Met elke wandeling gaat een lokale nachtwachter mee die een verhaal vertelt over de plek en de mensen, dieren en planten die daar door de nacht bewegen. Elke nachtwandeling bestaat uit een live- en audiodeel. Het audiodeel is bij alle wandelingen op het Amsterdam Dark Festival hetzelfde, het livedeel en de natuur zijn op elke plek helemaal anders.

De nachtwandelingen zijn onderdeel van De Nacht-Wacht, opgezet door Marjolijn van Heemstra en Najat Kaddour. Lees meer over De Nacht-Wacht.

Ik ben zeer geroerd en diep onder de indruk en mijmer flink na van de nachtwandeling.

Publieksreactie nachtwandeling mei 2022

 

Praktische informatie

Let op: Deze wandeling is in verband met de route alleen toegankelijk voor mensen die goed ter been zijn.
Locatie: We verzamelen een kwartier voor aanvang bij Natuurvereniging De Ruige Hof, Abcouderstraatweg 77, 1105 AA Amsterdam.
Parkeren: Je kunt parkeren aan de overkant van het terrein op de parkeerplaats van de golfbaan. Dat kost 1 euro.
OV: Voor de wandeling van 21:00 kan je het OV nemen naar station Holendrecht. Vanaf daar is de verzamellocatie 20 minuten lopen. Check vooraf goed of je op deze manier ook weer thuiskomt via 9292.nl
De wandeling van 23:00 is niet bereikbaar met het OV.
Benodigdheden: wandelschoenen en een lange broek. Zaklampen verboden.
Duur: 90 minuten
Na aanvang geen toegang.

Credits
Muziek: Roald van Oosten | Beeld: Corine Datema (ontwerp), Anneloor van Heemstra (beeldbewerking)

Scroll naar boven