Corine Datema
Corine Datema
  • Vliegenbos | vr 22 sept 21:30 en 23:30 | za 23 sept 21:00 en 23:00
Koop tickets

Uitverkocht: Nachtwandeling Vliegenbos

Tijdens deze nachtwandeling in Amsterdam-Noord trekken we met een kleine groep naar een van de donkerste randen van de stad. Om tussen de bomen en onder de sterren te merken hoe duisternis voor even het vertrouwde vreemd maakt, het bekende onbekend. Om langzaam te lopen, te ritselen met de egels, de nachtvlinders, de vleermuizen. Om waar te nemen hoe zonder zicht de wereld groter wordt. Want het licht laat je zien waar je bent, maar het donker maakt de wereld grenzeloos.

Er zijn tijdens het Amsterdam Dark Festival vijf verschillende nachtwandelingen. Met elke wandeling gaat een lokale nachtwachter mee die een verhaal vertelt over de plek en de mensen, dieren en planten die daar door de nacht bewegen. Elke nachtwandeling bestaat uit een live- en audiodeel. Het audiodeel is bij alle wandelingen op het Amsterdam Dark Festival hetzelfde, het livedeel en de natuur zijn op elke plek helemaal anders.

Als je een kaartje koopt voor de wandeling op zaterdag 23 september om 23:00 zit het programma ‘Mot in de Nacht’ in je kaartje inbegrepen. Scroll naar beneden voor meer informatie.

Zo’n onbevangen welwillende ambiance met vriendelijke elkaar onbekende mensen heb ik niet vaak buiten de deur meegemaakt. Ik heb genoten. Het donkere Vliegenbos voelde zo zacht als fluweel. Letterlijk en figuurlijk.

Publieksreactie nachtwandeling maart 2022

 

Praktische informatie

Let op: Deze wandeling is in verband met de route alleen toegankelijk voor mensen die goed ter been zijn.
Locatie: We verzamelen een kwartier voor aanvang bij Beeldenbos Noord, vlak naast het Vliegenbos. Je kunt navigeren naar Nieuwendammerkade 20, 1022 AB Amsterdam
Parkeren: De parkeergelegenheid op deze locatie is beperkt. Kom als het kan op de fiets.
OV: Het is door het tijdstip en de ligging van het beginpunt van deze wandeling niet mogelijk om met het OV naar de locatie te komen.
Benodigdheden: wandelschoenen en een lange broek. Zaklampen verboden.
Duur: 90 minuten
Na aanvang geen toegang.

Mot in de Nacht

Op zaterdag 23 september zit het programma ‘Mot in de Nacht’ inbegrepen in je kaartje voor de nachtwandeling. Let op: je hebt een fiets nodig om van de Tolhuistuin naar het Vliegenbos te fietsen.

Over Mot in de Nacht
Met maar liefst 2300 soorten in Nederland zijn nachtvlinders een belangrijke bestuiversgroep. Ondanks hun vaak zeer mooie verschijning, zijn ze door hun nachtleven veelal ongeziene en dus onbekende stadsbewoners. Juist dit feeërieke insect ondervindt schade door onze kunstlichtverslaving.

Tijdens Mot in de Nacht duiken we in de ontdekkingen van de Nachtvlinderkaravaan die door 50 Amsterdamse tuinen trok, leven we mee met de grote uitdagingen van deze dieren tot aan hun spannende seksleven toe, verklappen we hun slimste ontsnappingstrucs en hoe jij dit prachtige, kwetsbare nachtdier kan helpen. Tot slot ontdek jij de laatste mot van de Tolhuistuin!

Met o.a. professor Astrid Groot, stadsecoloog Fred Haaijen, Vlinderman Nicky Castricum en the Mysterious Moths. In samenwerking met Tolhuistuin.

Praktisch
Locatie: Tuinhuis Tolhuistuin
Binnenprogramma: 20:00 -21:30
Buitenprogramma: vanaf 21:45 (ontdek de laatste nachtvlinders, met Floor Hallema)
Je vertrekt om 22:30 om op tijd bij de nachtwandeling in het Vliegenbos te zijn.

Ik ben erbij!

Credits
Muziek: Roald van Oosten | Beeld: Corine Datema (ontwerp), Anneloor van Heemstra (beeldbewerking)

Helemaal uitverkocht helaas!

Zoek een ander event.
Scroll naar boven