• Tolhuistuin | vr 22 sept | 20:30
Koop tickets

Uitverkocht: SLAA x BYMEKAAR (in het donker)

Wat leeft en beweegt er in de tuin als de nacht valt? Wat voor patronen en processen kun je ontdekken in het donker? En wat is de poëtische kracht van de nacht?

Speciaal voor het Amsterdam Dark Festival 2023 organiseert SLAA in samenwerking met BYMEKAAR op vrijdag 22 september een avond vol poëtische en muzikale ontmoetingen in de Tolhuistuin in Noord. BYMEKAAR is een improvisatieconcert. Marc Alberto en Sjaan Flikweert koppelen elke twee maanden woordkunstenaars en muzikanten aan elkaar, voor spontane ontmoetingen op de vloer. Ze creëren een plek voor spel, experiment en ontdekking die open en laagdrempelig is voor iedereen. Onder anderen Marjolijn van Heemstra, Ellen Deckwitz, Chris Keulemans en Duimalot traden al op tijdens BYMEKAAR.

Dit keer verkennen we samen met Marc, Sjaan en een aantal geweldige literaire en muzikale gasten de verbinding tussen poëzie en de nacht. Te gast zijn componist en violist Oene van Geel, componist, zangeres en cellist Sanem Kalfa, danser Remy Tilburg en schrijver Nisrine Mbarki! Zij nodigen je uit om de magie van improvisatie te ervaren. Samen ontmoeten we de duisternis en maken we poëzie en muziek geïnspireerd door de nacht.

Over SLAA
SLAA (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam) maakt literaire programma’s en projecten, online en offline. SLAA denkt na over de vele gedaantes die literatuur kan aannemen en legt verbanden met actuele ontwikkelingen binnen de maatschappij.

Praktische informatie

Locatie: Het tuinhuis in de Tolhuistuin, IJpromenade 2 Amsterdam
Duur: 60 minuten

Helemaal uitverkocht helaas!

Zoek een ander event.
Scroll naar boven