Amsterdam Dark Festival in de media

In aanloop naar Amsterdam Dark Festival 2023 verschenen we regelmatig in de media om te vertellen over het donker, het festival en onze activiteiten. Hier lees, luister en kijk je alles terug.

 • Het Parool

  “In de stad zijn de sterren nauwelijks te zijn te zien. Marjolijn van Heemstra, schrijver en stadsdichter van Amsterdam, wil mensen juist de duisternis laten ervaren op het Amsterdam Dark Festival. Bijvoorbeeld tijden een nachtwandeling: ‘Vertrouw je voeten.’”

  Lees het artikel

 • Nooit meer slapen

  Marjolijn van Heemstra was te gast bij Nooit meer slapen (NPO Radio 1), waar ze vertelde over het Amsterdam Dark Festival, de (on)veiligheid van het donker en haar eerste nachtwandelingen.

   

  Luister op Spotify

De stad is vierentwintig uur per dag verlicht, waardoor sterren nauwelijks zijn te zien. Ik wil mensen juist de duisternis laten ervaren

NRC

Kijken met je voeten in het grenzeloze donker tijdens Amsterdam Dark Festival

“Ter voorbereiding op de nachtwandelingen loop ik mee tijdens de generale repetitie van de nachtwandeling door natuurterrein Klarenbeek, waar marters, een uil, ijsvogels, nachtegalen, vijftien verschillende libellensoorten en zelfs het zeldzame blaasjeskruid zich tussen de stedelijke bedrijvigheid thuis voelen, mede door de relatief donkere nachten.”

Lees de reportage

Wie beschermt straks de sterren als we ze zijn vergeten?
 • Humberto Tan

  Marjolijn was ook te gast bij Humberto Tan op NPO radio 1 om te vertellen waarom het donker belangrijk is.

  Luister Humberto terug 

 • Spijkers met Koppen

  Op NPO radio 2 legde Marjolijn bij Spijkers met Koppen uit waarom we vaker het donker zouden moeten opzoeken

   

  Luister Spijkers Met Koppen terug

Scroll naar boven